Hvilken type webhost trenger jeg

Når man skal opprette en nettbutikk eller et nettsted, så finnes det flere muligheter i forhold til hvilken webhost man benytter seg av. Man kan velge mellom alt fra å hoste nettsider på egne servere til å benytte et webhotell å benytte seg av løsninger hvor man kun trenger å forholde seg til enkle verktøy for å generere de nettsidene man ønsker. Mange tilbydere av webhosting tilbyr løsninger som er tilpasset slik at personer som ikke har teknisk kunnskap skal kunne designe nettsider. På den måten kan man raskt komme online uten at det blir altfor komplisert, og man kan få presentert bedriften slik man ønsker det.

Når man bestemmer seg for hvilket teknisk nivå man vil benytte seg av, så kan man bestemme seg for hvilken leverandør av webhosting man benytter seg av. Hvis man ikke elsker å forholde seg til tekniske løsninger, så benytter man seg av en leverandør som tilbyr en praktisk nettbasert løsning hvor man kan enkelt kan opprette nettsider og artikler. Hvis man ønsker å forholde seg til alt eller deler av de tekniske utfordringene selv, så velger man en leverandør som tilbyr den typen løsninger man har behov for.

Forskjellige behov for forskjellige personer

De vanligste typene løsninger man velger, er at man enten benytter seg av en webhost som tilbyr nettbasert løsning hvor man enkelt oppretter nettsider og artikler, eller man velger en løsning hvor webhost tilbyr ferdig oppsatt verktøy som WordPress eller Joomla. Hvis man har mer teknisk kunnskap, så kan man benytte seg av leverandører som kun tilbyr webhotell, eller man kan benytte seg av leverandør av cloud-servere. Det mest kompliserte alternativet er om man selv hoster en fysisk webserver. I dagens cloud-samfunn, så er ikke dette lenger førstevalget, men tidligere var det mange som ønsket full kontroll over løsningen.

Avhengig av hvilken løsning man velger, så vil man også oppleve forskjell i hva man selv må gjøre av administrasjon. Man må på et eller annet nivå forholde seg til ting som backup. Dette er ikke så enkelt for personer som ikke er vant til å forholde seg til tekniske løsninger. Hvis man ikke ønsker mer administrasjon enn nødvendig, så bør man velge en løsning hvor leverandøren foretar mesteparten av administrasjonen.

Løsninger tilpasset ditt tekniske nivå

En del tilbydere av webhosting tilbyr alle nivåer av webhosting, i tillegg til at de tilbyr deg muligheten til å opprette webserver selv på en cloud-server. Et eksempel på dette er hvis du benytter deg av Host1 (følg linken for mer info eller for å registrere deg). Her kan du velge hvilket nivå av webhosting du ønsker. Andre leverandører som Domeneshop tilbyr deg plass på en Linuxserver med webhosting, og du legger selv inn software som WordPress eller Joomla for å opprette dine nettsider.