Priser for betalingsløsninger for WooCommerce

Mange tror at man er nødt til å benytte dyre betalingsløsninger for å ha en nettbutikk. Dette er ikke lenger fakta. Det finnes løsninger som ønsker å være tilgjengelig på alle nettbutikker, store eller små. På grunn av det, så benytter de seg av betaling per transaksjon i stedet for å ta fast betaling per måned.

Ønsker man å benytte Nets, eller liknende, så må man fortsatt betale faste avgifter. Men med PayPal eller Stripe får du gode løsninger som er gratis med direkte betaling for kredittkort for WooCommerce med WordPress. Disse løsningene tar ingen faste gebyrer, men tar kun betalt per transaksjon. Hvis man benytter seg av en dyrere leverandør av nettbutikker, for eksempel mystore.no, så leveres Klarna Checkout med som betalingsløsning. Men Stripe og Paypal har bedre betingelser for beløp over ca 50kr enn det Klarna har.

PayPal har to varianter av sin betalingsløsning. En som kun fungerer når kundene benytter login, eller oppretter login, og en som benytter kortbetaling direkte. Men for å betale direkte, vil man måtte gjennom noen steg for å avslå at man vil ha konto hos dem som kunde. Dette er ikke tilfelle for Stripe. Der betaler kunden med kort direkte.

Sammenlikning priser

Her følger en direkte oppsummering av prisene for de tre løsningene vi har nevnt her.

Klarna som mystore.no benytter, koster inntil 3,99% per transaksjon.

For løsninger som kan benyttes med vår anbefaling, som er eget webhotell med eget domene til 420kr/år, og WooComerce satt opp på WordPress, er:

PayPal 3,4% + 2,80kr per transaksjon
Stripe 2,4% + 2kr per transaksjon

Dette betyr at Stripe er bedre prismessig, og de har også en bra løsning for små nettbutikker.

Hvis du vil forsøke deg på oppsett av WooCommerce med WordPress på eget webhotell med eget domene, så har vi laget en detaljert guide for dette her: https://www.rockyshores.no/webshop/produktkategori/nettsiderognettbutikk/ .