Hvordan løse Paste-problem etter oppgradering til iOS 10.3 til Safari

 

Hvis du er en av dem som river seg i håret fordi oppgraderingen til iOS 10.3 på din iPhone 6 eller iPhone 7 har gjort at du ikke kan kopiere fra for eksempel mail til Safari eller Chrome, så er redningen her. Jeg hadde samme problemet og fikk ikke kopiert kontonummer fra mail til nettbanken i Safari. Jeg fikk ikke opp Paste-valget i Safari eller Chrome av en eller annen merkelig grunn. Apple påstod at det skulle hjelpe med dobbelt-tapp, som var det jeg gjorde i utgangspunktet, men det hjalp ingenting. Men etter litt prøving og feiling, fant jeg en løsning.

 

I stedet for å skjelle ut Apple for denne tabben, kan du gjøre en enkel workaround som løser problemet. Kopier det du ønsker å Paste i Safari eller Chrome på vanlig måte, men Paste det inn i Notes i stedet. Ta så en ny Copy på det du pastet inn i Notes, og Paste dette inn i Chrome. Da får du opp Paste-valget og kan paste inn det du ønsker. Det som er det ypperlige med denne løsningen, er at etter dette trikset, så fungerer Copy og Paste til Safari eller Chrome som normalt, og jeg krysser fingrene for at det fortsetter med det.

 

Du kan jo lure på hvorfor jeg forsøkte denne løsningen, men jeg har faktisk opplevd lignende situasjoner tidligere hvor det har hjulpet å Paste via Notes.